mural-nebojsi-glogovcu

Građani i građanke Pančeva prave mural Nebojši Glogovcu

Podeli:

Verujemo da zajedno možemo napraviti mural Nebojši Glogovcu koji je bio naš sugrađanin, vrhunski pozorišni i filmski glumac, filantrop i nadasve veliki čovek.


Zašto ovo radimo?
Pančevo odavno oseća i želi da da omaž ovom umetniku. Do sada su nekoliko puta postojale ovakve inicijative koje, ne žalost, nisu dobile svoj rezultat, ali to nije razlog da odustanemo i ne ispunimo ovaj cilj koji je važan mnogim ljudima našeg grada.

Glogovac je veliki deo svog detinjstva i mladosti proveo u Pančevu, i to u osnovnoj školi Jovan Jovanović Zmaj, zatim muzičkoj školi Jovan Bandur u kojoj je svirao klarinet, a završio je gimnaziju Uroš Predić, tokom koje je takođe bio član Ateljea mladih u Pančevu.
Prvu profesionalnu ulogu Glogovac je odigrao upravo u Kulturnom centru Pančeva u predstavi Živela sloboda. Mnogima je poznato i da je Nebojšin otac služio kao prota u našoj Uspenskoj crkvi. Osim svoje veoma uspešne karijere, Glogovca pamtimo po njegovom vedrom duhu, pravim građanskim vrednostima i dobročinstvu.

TREBA NAM VAŠA PODRŠKA
Već smo dobili donacije u vidu boje, trenutno radimo na sakupljanju donacija za dodatni potreban materijal, skele, slikare…
Pozivamo vas da donirate za kreiranje murala i popunite uplatnicu na sledeći način:

Svrha uplate – DONACIJA ZA MURAL NEBOJŠE GLOGOVCA
Primalac – LOKALNA FONDACIJA LFP. GENERALA PETRA ARAČIĆA 8, PANČEVO
Šifra plaćanja – 187 (gotovina)
287 (elektronsko plaćanje) *
Ukoliko pri elektronskom plaćanju šifra 287 nije ponuđena kao opcije, uneti šifru 289.
Broj računa – 250-1150000025100-45


TRAŽIMO SAVRŠENO MESTO

Pričajte sa svojim komšijama i predstavite im ovu lepu inicijativu. Želimo da damo priliku svim ljudima Pančeva da ustupe baš svoju zgradu na kojoj bi bio mural. Pozivamo stambene zajednice koje bi ustupile svoj zid da nam pošalju svoju lokaciju na mail lokfonpa@gmail.com


KO AKO NE MI?
Ovo je naša, lokalna priča i ovaj mural će pripadati svim Pančevcima i Pančevkama koji su Nebojšu voleli i cenili, slušali njegove lepe reči, smejali se i plakali uz njegove uloge… Mural pripada svima nama koji osećamo i znamo da Glogovac zaslužuje počasno mesto u našem Pančevu.