Milion dinara za lokalnu zajednicu – četvrti Naš kraj, naša ideja! konkurs

Podeli:

Lokalna fondacija LFP organizuje četvrti konkurs Naš kraj, naša ideja! kako bi finansijski podržala građanske i komšijske inicijative na čitavoj teritoriji grada i naseljenih mesta Pančeva.

Imate kreativnu ideju kako da poboljšate Pančevo? Hoćete da sredite svoj komšiluk, rešite lokalni problem ili edukujete zajednicu? Hoćete da vaš kraj postane bolji za ljude u njemu? Jednostavno – okupite tim, napišite plan akcije i konkurišite!
Podržavamo ljude koji su udruženi i imaju želju da na neki način poboljšaju svoju ulicu, kraj, zajednicu i mesto u kojem žive. Verujemo da mnogi naši sugrađani i komšije tačno znaju šta i na koji način može da se popravi i ulepša u njihovom okruženju, koje bi aktivnosti njima bile značajne i zanimljive – i da imaju konkretne ideje da ove pozitivne promene sprovedu u delo!

Inicijative koje podržavamo kroz ovaj program nisu tematski ograničene, mogu se realizovati u oblastima kao što su kultura, obrazovanje, umetnost, ravnopravnost, ljudska prava, unapređenje i zaštita životne sredine, javno zdravlje, informisanje zajednice, i sve druge koje kao važne odredi sama zajednica.

Ko može da se prijavi?
Lokalna fondacija LFP podržaće udruženja građana, neformalne grupe i stambene zajednice.

Koliki je iznos donacije?
Ukupan fond konkursa je 1.000.000 dinara, a maksimalni iznos donacije koji će biti dodeljen pojedinačnim inicijativama iznosi od 80.000,00 do 140.000,00 dinara.

Kako da se prijavite?
Pozivamo sve one koji imaju predlog za poboljšanje svog mesta da nam pošalju prijavu na sledeći način:

  1. Posetite sajt lokalnafondacijapancevo.org – odeljak APLICIRAJ
  2. Dobro pročitajte uslove konkursa i Često postavljena pitanja
  3. Sačuvajte i popunite Formular za apliciranje
  4. Pošaljite nam Formular putem mail-a na lokfonpa@gmail.com.
    Prijave možete poslati najkasnije do 16.06.2024. godine do 23:59 časova.
    *Tokom izbora inicijativa, vodiće se računa o tome da inicijative dolaze iz različitih delova grada (urbana naselja i naseljena mesta/sela), kao i one koje predlažu i sprovode nove i inovativne pristupe u zajedničkom delovanju.

Posetite naše društvene mreže kako biste videli šta smo do sada radili – Facebook Lokalna fondacija Pančevo i Instagram @lokalna.fondacija.pancevo

Lokalna fondacija LFP
Mi smo razvojna fondacija koja se bavi filantropijom i podrškom komšijskim i građanskim akcijama. Kroz donacije stvaramo fond iz kojeg podržavamo inicijative i njihove projekte. Na taj način ljudi prave pozitivne promene u svojoj lokalnoj sredini, doniran novac se vraća u zajednicu i stalno kruži, a dobrobiti tog procesa osećaju svi građani i građanke Pančeva.

Aktivnost se sprovodi kao deo projekta „Za snažnije građansko društvo“, koji sprovodi PartnersGlobal uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Vlade Švajcarske putem Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).