LOKALNE FONDACIJE IZ BIH U PANČEVU

Podeli:

Sa velikim zadovoljstvom smo ugostili članove i članice lokalnih fondacija iz Tuzle, Zenice i Sarajeva.
Razgovarali smo o našim počecima, prvim konkursima, greškama i uspešnim filantropskim akcijama. Imamo sreću da dobijamo novo pojačanje u susedstvu – Fondacija tuzlanske zajednice postoji već 20 godina, mi smo u Pančevu krenuli sa radom pre dve godine, a fondacije iz Zenice i Sarajeva sada prave svoje prve korake i krče sebi put.

Dragoceno je razgovarati o onome što nas spaja, o odličnim idejama koje građani i građanke u našim zajednicama imaju, istraživati načine na koje možemo da delujemo kako bi naši gradovi bili bolji, sa više komšijske solidarnosti i verom u udruživanje za pozitivne promene. Posetili smo i park na Tesli koji je uredila jedna od naših podržanih inicijativa Odbranimo Teslu, kao i igralište kod Šanetove 9ke. Takođe, zastali smo kod Evangelističke crkve u centru grada i promišljali upotrebu ovakvog prostora, njen značaj za Pančevo i potencijal za kulturne događaje koji ona ima. Naše komšije su bile inspirisane jer u svakom od gradova iz kojih dolazimo ima upravo ovakvih prostora koji mogu biti javni, lepši, dostupni svima.

Zahvalni smo Trag fondaciji zbog koje su ovakva okupljanja moguća, a radujemo se prilici da posetimo naše komšije u Bosni i Hercegovini i vidimo šta sve divno rade sugrađani iz njihovih zajednica.