Novo igralište na Strelištu

Podeli:

Veliko igralište u naselju Strelište je osveženo, bezbedno i lepo posle mnogo godina. Zajedničkim snagama, od najmlađih komšija do iskusnih sugrađana koji ovde žive godinama, uspeli su da oplemene ovaj prostor koji će biti deo detinjstva sve dece koja tu žive.

Šanetova 9ka

Ovom inicijativom želimo da rešimo više problema koji pogađaju našu mikro zajednicu.
Prvo i najvažnije jeste rešavanje mraka ispred zgrade odnosno njenog prilaza. Od kako je zamenjena ulična rasveta, svetlost ne dopire do prostora ispred zgrade te je veoma nebezbedno i potpuno mračno. Ono što je takođe veliki problem jeste smeće oko zgrade. Komšije koje se skupljaju, mladi ali i deca iz obližnje škole za sobom ostavljaju otpatke i opuške od cigareta, a kako ne postoji kanta za odlaganje smeća niti pepeljara, smeće i opušci uvek završe na zemlji i na travi, zagađujući životnu sredinu. Takođe blizina kontejnera je rizični faktor zagađenja naše mikrozajednice, jer naleti vetra raznose plastične kese i drugo smeće ostavljajući ih po drveću, livadi i na ogradi vrtića Veverica.
Još jedan problem koji želimo da rešimo jeste uklanjenja blata i ozelenjavanje površine gde je do skoro bio objekat koji je srušen.
Ovom inicijativom želeli bismo i da obezbedimo sredstva da najmladjima ulepšamo prostor za igru, osvežimo postojeće igralište, obnovimo ga i dopunimo novim sadržajima, ali i da pokrenemo inicijativu da se reši problem nedostatka parking mesta.
Svi problemi su veoma značajni za našu mikrozajednicu i gotovo svi stanari zgrade, bez obzira na uzrast i pol, su pogođeni navedenim problemima. Problem smeća i blata je prisutan već duži niz godina, ali problem mraka je prisutan od maja meseca kada je zamenjena ulična rasveta.