INKLUZIVNI SAJAM RUKOTVORINA u Pančevu

Podeli:

Pančevo zaslužuje da vidi rezultate vrednih ruku svojih sugrađana!
Na prvom inkluzivnom sajmu rukotvorina u Narodnom muzeju Pančevo, 5 udruženja osoba sa invaliditetom su prikazala različite dekorativne predmete.

Savršeno vreme i način kupovine poklona kojima su naši Pančevci obradovali svoje prijatelje i porodicu u prazničnoj atmosferi.

Grupa za samozastupanje

Korisnici udruženja i neformalne grupe su na kreativnim radionicama izrađivali proizvode i time uvežbavali svoje radne veštine. Imali su prilike da se predstave sugrađanima čitanjem poezije, izlaganjem ručnih radova. Takođe. ostvarila se međusobna komunikacija između udruženja koja su učestvovala na sajmu, sa sugrađanima i prihodom koji su ostvarili prodajom omogućen je unapređenje rada i aktivnosti udruženja i neformalne grupe koje su učestvovale u ovom događaju.
Takođe, održavanjem sajma ovakvog tipa omogućena je veća vidiljivost i uključenost u zajednicu udruženja i neformalne grupe i prilika da prikažu svoj rad. Tradicionalna novogodišnja manifestacija Turističke organizacije Pančevo je i ove godine otkazana, tako da je ovo jedini sajam koji je održan u gradu. Inače, tokom tog sajma uglavnom su učestvovala različita udruženja, a zaradu su preusmeravala na organizaciju aktivnosti u narednoj godini.